Palliatieve begeleiding

De verzorging van patiënten in een palliatief stadium is van cruciaal belang voor zowel de patiënten als familie en vrienden. Carios helpt je!

Naast de algemene thuisverpleging biedt Carios ook een aantal specialisaties aan om patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Palliatieve begeleiding is er daar één van.

Een palliatieve patiënt is iemand die ernstig ziek is en niet meer kan genezen. Een overlijden ten gevolge van de ziekte staat vast. Dit wil niet zeggen dat je enkel moet afwachten, wij kunnen voor de patiënt en zijn omgeving nog veel betekenen.

Het Carios team

Het Carios team bestaat uit 16 verpleegkundigen, waarvan Anja Vrolijkx gespecialiseerd is in palliatieve begeleiding.

Haar doel is het leven voor de patiënt en de omgeving zo comfortabel mogelijk maken. Daarbij heeft zij aandacht voor het verlichten van pijn en ongemak, maar ook voor emotionele- en sociale ondersteuning. 

Werkwijze

Het Carios team werkt in verschillende stappen.

De verpleegkundige van dienst komt bij je langs om de dagelijkse verzorging op te starten. Tijdens dit huisbezoek wordt er een inschatting gemaakt van wat de noden en behoeften zijn. Onze grootste bekommernis is zo snel mogelijk de pijn onder controle krijgen en het comfort verhogen.

Daarna bieden we de mogelijkheid tot extra emotionele- en sociale ondersteuning. Indien de patiënt dit wenst, brengt de verpleegkundige van dienst, specialist Anja op de hoogte. Zij ontmoet zo snel mogelijk de patiënt, familie en/of vrienden om naar hun verhaal te luisteren. Aan de hand daarvan stippelt zij een zorgtraject op maat uit.

Dit zorgtraject omvat de pijnopvolging aan de hand van ons palliatief dossier en de contacten met de huisarts en/of behandelende arts. Eveneens kan zij rekenen op Pallion, een organisatie die de hulpverleners bijstaat. Daarenboven kan ze voor sociaal advies ook beroep doen op onze maatschappelijk werkster.

Tenslotte komt Anja na het overlijden van de patiënt langs voor een afsluitend gesprek.

Over welke zorgen gaat het dan?

PIJNBESTRIJDING

NEVENWERKINGEN VAN MEDICATIE EN/OF ZIEKTE

EMOTIONELE- EN SOCIALE ONDERSTEUNING

Emotionele- en sociale ondersteuning is de ontmoeting tussen de hulpverlener, de patiënt en de familie en/of vrienden. We luisteren naar de vragen, noden en wensen. Zo zoeken we samen naar een oplossing zodat de zorgen draagbaar worden.

Waar en wanneer?

waar?

Alle verpleegkundigen zorgen worden op jouw verblijfplaats uitgevoerd, dit kan dus ook een serviceflat of assistentiewoning zijn.

Het team werkt in verschillende regio’s:

Woon je in de buurt of staat je woonplaats niet in het lijstje van regio's? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij bekijken hoe wij jou verder kunnen helpen.

Wanneer?

Indien je nieuw bent of al een tijdje geen zorgen meer nodig hebt gehad, neem dan telefonisch contact met ons op. Er wordt dan op basis van overleg een datum en uur vastgelegd. Indien je nog lopende zorgen geniet, kan een aanpassing van de zorgtijd of extra zorg besproken worden met de verpleegkundige.

Dankzij Carios kan er een onmiddellijke inzet van de thuisverpleging gegarandeerd worden en heb je geen last van lange wachttijden. Indien je huisarts dus met de nodige spoed een bepaalde zorg voorschrijft, vormt dit geen enkel probleem.

Twijfel niet en contacteer ons

Heb je vandaag of morgen hulp nodig?

Wanneer je een dringende vraag hebt, neem dan telefonisch contact op met Carios via het volgende nummer: 089 85 65 40.

Wij kunnen je 7 dagen op 7, 24u op 24u telefonisch bijstaan om nadien de zorgen zo snel mogelijk op te starten.

Heb je op lange termijn hulp nodig?

AIs je vraag minder dringend is of wil je graag meer weten over bepaalde zorgen of diensten?

Je kan ons contacteren op verschillende manieren:

Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen?

Bekijk zeker de ‘Vraag & Antwoord’ pagina op de Carios website. Je vindt er antwoorden op vaak gestelde vragen.

Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar anja@carios.be of bel ons op het nummer: 089 85 65 40.

Hoofdkantoor:
Hoeverkerkweg 54
3660 Opglabbeek
Regionaal kantoor:
Rijksweg 237
3650 Dilsen

Stel uw vraag

De gezochte informatie niet gevonden? Geen zorg! Wij helpen je hier graag verder.

Vraag en antwoord

Vind hier de antwoorden op vaak gestelde vragen.