Wondzorg

Heb je last van een pijnlijke, vervelende of chronische wonde? Dit verdient de nodige expertise! Ben je benieuwd naar onze aanpak, lees dan zeker verder.

Naast de algemene thuisverpleging biedt Carios ook een aantal specialisaties aan om patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Wondverzorging is er daar één van.

Heb je last van een pijnlijke, vervelende of chronische wonde, dan ben je hier zeker op de juiste plaats. Wij zetten extra in op het verzorgen van deze (complexe) wonden.

Het Carios team

Het Carios team bestaat uit 16 verpleegkundigen, waarvan Ann Lijnen, gespecialiseerd is in wondzorg.

Door continue opleiding en/of vorming hebben zij veel inzicht in de wondhelingsprocessen. Daarnaast kennen zij als geen ander de voor-en nadelen van een bepaald product, waardoor zij het meest aangepaste product kunnen gebruiken.

Werkwijze

Het Carios team werkt in verschillende stappen.

De verpleegkundige van dienst komt bij je langs om de wondverzorging op te starten. Tijdens dit huisbezoek worden de eerste vaststellingen gedaan aan de hand van een intern wondprotocol.

Minstens éénmaal per week komt de wondzorgspecialist langs. Zij observeert de wonde en analyseert het verloop aan de hand van jouw persoonlijk dossier. Daarnaast bepaalt zij welke technieken en producten nodig  zijn om de wonde verder te verzorgen en informeert zij de collega’s hierover.

Elkaar correct informeren is van groot belang, daarom adviseren wij je om het wonddossier mee te nemen als je te rade gaat bij de huisarts of specialist. Indien er toch complicaties optreden, twijfelt onze specialist niet om contact op te nemen met  de behandelende arts. Door deze continue opvolging vergroten we de kans op een spoedig herstel.

Tenslotte willen wij blijven leren en verbeteren, daarom  wordt er afgerond met een evaluatie.

Over welke zorgen gaat het dan?

Complexe wondzorg

Specifiek technische wondzorg

Waar en wanneer?

waar?

Alle verpleegkundigen zorgen worden op jouw verblijfplaats uitgevoerd, dit kan dus ook een serviceflat of assistentiewoning zijn.

Het team werkt in verschillende regio’s:

Woon je in de buurt of staat je woonplaats niet in het lijstje van regio's? Geen probleem! Neem contact met ons op en wij bekijken hoe wij jou verder kunnen helpen.

Wanneer?

Indien je nieuw bent of al een tijdje geen zorgen meer nodig hebt gehad, neem dan telefonisch contact met ons op. Er wordt dan op basis van overleg een datum en uur vastgelegd. Indien je nog lopende zorgen geniet, kan een aanpassing van de zorgtijd of extra zorg besproken worden met de verpleegkundige.

Dankzij Carios kan er een onmiddellijke inzet van de thuisverpleging gegarandeerd worden en heb je geen last van lange wachttijden. Indien je huisarts dus met de nodige spoed een bepaalde zorg voorschrijft, vormt dit geen enkel probleem.

Twijfel niet en contacteer ons

Heb je vandaag of morgen hulp nodig?

Wanneer je een dringende vraag hebt, neem dan telefonisch contact op met Carios via het volgende nummer: 089 85 65 40.

Wij kunnen je 7 dagen op 7, 24u op 24u telefonisch bijstaan om nadien de zorgen zo snel mogelijk op te starten.

Heb je op lange termijn hulp nodig?

AIs je vraag minder dringend is of wil je graag meer weten over bepaalde zorgen of diensten?

Je kan ons contacteren op verschillende manieren:

Wij helpen je graag zo snel mogelijk verder.

Heb je nog andere vragen of opmerkingen?

Bekijk zeker de ‘Vraag & Antwoord’ pagina op de Carios website. Je vindt er antwoorden op vaak gestelde vragen.

Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, stuur een e-mail naar ann@carios.be of bel ons op het nummer: 089 85 65 40.

Hoofdkantoor:
Hoeverkerkweg 54
3660 Opglabbeek
Regionaal kantoor:
Rijksweg 237
3650 Dilsen

Stel uw vraag

De gezochte informatie niet gevonden? Geen zorg! Wij helpen je hier graag verder.

Vraag en antwoord

Vind hier de antwoorden op vaak gestelde vragen.