Comfortabel naar het toilet gaan met deze tips

- Tips

We kennen het allemaal wel, je moet naar het toilet maar je kan niet weg of je hebt eigenlijk geen tijd om te gaan. Toch is het belangrijk dat je tijdig naar het toilet gaat. Ontdek hieronder enkele tips die je helpen om comfortabel naar het toilet te gaan.

Tip 1 Train je lichaam

Probeer op vaste tijdstippen naar het toilet te gaan. Dit klinkt misschien raar maar dit zal je helpen om je lichaam te trainen. Op deze manier is de kans klein dat je op ongepaste tijdstippen naar het toilet moet.

TIP 2 Spreid vochtinname

Probeer gedurende de ganse dag en niet enkel tijdens maaltijden te drinken. Hoe beter je de vochtinname spreidt, hoe beter je lichaam het vocht kan opnemen en jij dus je lichaam kan trainen. Beperk de vochtinname tijdens de late avonduren, anders moet je 's nachts opstaan voor het toilet.

TIP 3 Vermijd koffie en alcohol

Kort na het drinken van een koffie gaat het lichaam vocht uitscheiden. Gelukkig is dit slechts een effect van korte duur. Het is niet zo dat je van koffie uitdroogt aangezien koffie ook voor 95% uit water bestaat maar toch is het niet bevorderlijk voor je toiletgebruik.

TiP 4 Neem je tijd

Overhaast naar het toilet gaan is nooit goed. Neem je tijd voor een toiletbeurt, probeer je lichaam te ontspannen bij elke toiletbeurt. Wanneer je lichaam gespannen is, zal dit de toiletbeurt enkel maar minder prettig maken.