Ga zorgeloos op vakantie met deze tips

- Tips

De vakantie staat voor de deur en dus kan je maar beter goed voorbereidt op vakantie vertrekken. Tijdens je vakantie eet je andere dingen, heb je een ander slaappatroon, word je vaak blootgesteld aan de zon, ... je kan dus maar beter de nodige voorzorgsmaatregelen nemen zodat je zorgeloos kan genieten van je vakantie.

Maak je eigen checklist

Zoals je een checklist maakt voor je koffer, kan je best ook  een checklist maken voor je reisapotheek. Stel je reisapotheek samen naargelang je gezondheid,  reisbestemming en duur van je reis. Wees je ervan bewust dat sommige medicijnen je zonovergevoelig maken, het is dan ook belangrijk dat je hier rekening mee houdt.

Start met een lichte maaltijd

Kies voor je vertrek voor een lichte maaltijd. Of je nu met het vliegtuig of auto op reis vertrekt, het is geen goed idee om met een volle maag de reis te starten. Maak je het jezelf comfortabel en gemakkelijk en kies dus voor evenwichtige voeding.

Bescherm je tegen de zon

Iedereen zal ondertussen wel weten dat je je voldoende moet beschermen tegen de zon maar toch weet nog niet iedereen welke factor ze best kunnen gebruiken. Breng dus voor je vertrek op vakantie een kort bezoekje aan je lokale apotheek en laat je voldoende informeren.