Het belang van wondzorg

- Wondzorg

Je zal misschien denken dat een kleine of iets grotere wonde vanzelf geneest. Maar in veel gevallen is dit echter niet waar. Wondverzorging is belangrijk! Hoe beter jouw wonde wordt verzorgd, hoe sneller deze zal genezen en hoe kleiner de kans op complicaties achteraf.

Heb je dus last van een kleine, grote, eenvoudige of complexe wonde? Contacteer dan Carios! Ook wanneer je te kampen hebt met een chronische of acute wonde kan je bij ons terecht.

Hoe gaan wij te werk?

De verpleegkundige van dienst komt bij jou langs om de eerste vastellingen te doen aan de hand van een intern wondprotocol.

De wondzorgspecialist komt nadien minstens éénmaal per week langs. Zij zal de wonde observeren en analyseren met behulp van jouw persoonlijk dossier. 

Zij als specialist bepaalt vervolgens welke producten en technieken nodig zijn om de wonde verder te verzorgen. Zij informeert ook haar collega's over de wonde zodat ook zij volledig up to date zijn.

Welke wonden worden allemaal verzorgd?

Stoma
Op fysiek, psychisch en sociaal vlak kan een stoma zware gevolgen hebben. Wij helpen jou om het leven iets gemakkelijker te maken!

Brandwonden
Niets zo pijnlijk als brandwonden. De verzorging van brandwonden is vaak complex en dus dienen deze met de nodige aandacht verzorgd te worden. Enkel dan zal je de kans op littekens en andere ongemakken drastisch verminderen.

Negatieve druktherapie
Negatieve druktherapie wordt door behandelende artsen enkel toegepast op complexe wonden die slecht genezen. Door het wondvocht direct af te voeren, zal de wonde beter herstellen.

Deze behandeling kan perfect bij jou aan huis uitgevoerd worden. Carios helpt jou dus graag verder!

Postoperatieve wonden
Postoperatieve wonden zijn vaak vervelend. Het duurt dan ook enige tijd vooraleer deze volledig genezen zijn. Elk wondtype vraagt echter een aangepaste verzorging.

Laat je verzorgen door Carios en kies voor een snel herstel!

Oncologische wonden
Bij het verzorgen van oncologische wonden komt meer kijken dan enkel het verzorgen van de wonde. Laat je begeleiden en ondersteunen door Carios om je levenskwaliteit te verbeteren.

Doorligwonden
De hiel en elleboog zijn gevoelige plaatsen voor het ontstaan van een doorligwonde. Het huidweefsel op deze plekken is fragiel en dit zorgt vaak voor irritatie. Verzorg deze plekken van jouw lichaam.

Waar kan je ons vinden?

Heb je dus nood aan professionele wondverzorging?  Mireille en Ann onze specialisten adviseren jou graag. 

Je kan ons contacteren op verschillende manieren.